Prijam za dobitnike nagrade Suncokret ruralnog turizma

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U Palači Srijem u Vukovaru održan je prijem dobitnika nagrade “Suncokret ruralnog turizma” za 2023. godinu s područja Vukovarsko – srijemske županije.

“Na tom natjecanju prošle godine je Vukovarsko – srijemska županije dobila ukupno osam nagrada i to po jednu zlatnu i srebrnu, tri brončane kao i tri posebna priznanja. Stoga je Vukovarsko – srijemska županija odabrana i kao županija gdje će se krajem ove godine održati završna priredba dodjele nagrada Suncorekreta ruralnog turizma”, rekao je župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić.

Kazao je kako će lokacija gdje će biti održana priredba tek biti odabrana ali i da žele da nagrada “Suncokret ruralnog turizma” izađe iz gradskih sredina i tako opravda svoj naziv. Žele da se nagrada održi u nekoj ruralnoj sredini, gdje postoje potrebni uvjeti i smještajni kapaciteti.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica najavila je kako će se završna priredba dodjele priznanja nagrade “Suncokret ruralnog turizma” održati krajem studenoga ili početkom prosinca ove godine.

“Na natjecanju prošle godine Vukovarsko – srijemska županija osvojila je najviše nagrada te je samim tim logično i da se ovogodišnja završna priredba održi u toj županiji. Nagrada “Suncokret ruralnog turizma” prešla je okvire nacionalnog jer imamo sada suradnike i iz drugih država pa je manifestacija Dobrila međunarodni karakter”, rekla je Katica.