Vukovarske gradske vlasti žele iskoristiti velike potencijale riječnog turizma

VUKOVAR, Na pristanu u Vukovaru gradske vlasti i predstavnici Turističke zajednice Grada organizirali su doček za turiste koji su kod Vukovara pristali u riječnom kruzeru. Pročelnica Upravnog odjela za turizam u Gradu Vukovaru Marina Sekulić pojasnila je kako su u gradu napravljeni brojni pomaci kako bi se ovaj vid turizma unaprijedio i više iskoristio. Turisti s kruzera dočekani su s tamburaškom muzikom, a imali su prilike kušati domaća vina, rakiju, kulen, šunku, sir, langošice… Dijeljene su im i promo brošure grada, a turisti su imali prilike i gledati kako se od gline prave razni suveniri.

„Ove godine kod Vukovara će pristati 221 plovilo s oko 30.000 gostiju. U najvećem broju s kruzerima dolaze turisti iz SAD-a i Njemačke s tim da je u porastu i broj turista iz Francuske i skandinavskih zemalja koji dolaze“, rekla je Sekulić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako je ove godine zabilježen rekordan broj dolazaka turista s riječnim kruzerima ali i da gradske vlasti žele u što većoj mjeri iskoristiti ovaj vid turizma. Najavio je i kako se pripremaju razne mjere kako bi i ostvarili ovaj cilj te da će ubuduće gosti s kruzera dočekivati se na sličan način kada će im se predstaviti gradska ponuda, gastronomija, suveniri…

„Mnogo toga se čini kako bi Vukovar ,gradski ugostitelji i svi oni koji se bave turizmom imali neke koristi od ovako velikog broja dolazaka. Paleta od 15 mjera koje Grad Vukovar daje kao poticaje poduzetnicima, gospodarstvenicima dodatno će se razraditi i obogatiti kako bi te mjere bile još učinkovitije. Siguran sam da će se novim pristupom doći do boljih rezultata“, rekao je Penava.

Dodao je i kako se u isto vrijeme obavljaju i razgovori s putničkim agencijama, a sve kako bi se i vukovarske turističke znamenitosti i atrakcije uvrstile u ponudu turista koji s kruzerima dolaze u Vukovar. Prvi kruzer kod Vukovara ove sezone pristao je 1. travnja, a zadnji se očekuje 17. travnja.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić