Vukovarska obljetnica: Krenula Kolona sjećanja Orašje-Vukovar

Foto: radioorasje.com

ŽUPANJA, Osamdesetak članova braniteljskih udruga iz Domovinskoga rata s područja posavskih općina Orašje i Domaljevac-Šamac, krenulo je u četvrtak iz Orašja put Vukovara kako bi i ove godine, po deseti put inače, na obljetnicu stradanja Vukovara u Domovinskom ratu odali počast tome gradu i njegovim braniteljima.

Pješačeći kroz općine i gradove kroz koje budu prolazili na putu dugom oko 75 kilometara, branitelji će zapaliti svijeće uz spomen obilježja za poginule branitelje, a kretat će se rutom od Orašja preko Županje, Gradišta i Vinkovaca do Nuštra, Bogdanovaca i Vukovara. U tri dana puta noćit će u Rokovcima i Bogdanovcima da bi se u subotu pridružili vukovarskoj Koloni sjećanja u krugu bolnice Vukovar.

Pod sloganom “Zajedno u ratu, zajedno u miru“, ove godine na poseban način želimo se prisjetiti svih poginulih koji su branili Posavinu i tražiti od nadležnih institucija oslobađajuću presudu za sve one koji su branili svoj dom i napraviti još veću poveznicu između Orašja i Vukovara, dva grada heroja, kaže Ilija Mišković, predsjednik UDVDR HR H-B podružnica Orašje, koja je i organizator Kolone sjećanja Orašje-Vukovar.

i