Vukovarska igračka Brushies djecu uči pravilno prati zube

Foio: Ivan Matić

VUKOVAR, Vlasnik vukovarske tvrtke Code Consulting Saša Salamon (35), zajedno s svojim djelatnicima, osmislio je igračku „Brushies“ koja bi uskoro mogla postati tražena u cijeloj Europi pa i svijetu. Radi se o igrački koja će pomagati djeci da uče pravilno i dovoljno dugo prati svoje zube. Salamon pojašnjava kako se igračka „Brushies“ zakači za bilo koju četkicu za zube.

„Pomoću besplatne aplikacije, koja će se moći skinuti na internetu, aktivira se softver koji smo osmislili i onda on kroz igru motivira djecu da pravilno peru zube. Ako to rade na ispravan način u grafici na zaslonu mobitela ili tableta pumpaju se baloni puni konfeta koji pucaju. Sve to vrijeme dodatno ih motivira pingvin u igrici. Ako prestanu prati zube igra staje, a ako prebrzo rade s četkicom igra ih upozorava na to kako se ne bi ozlijedili“, pojašnjava Salamon.

Inače, „Brushies“ je vodonepropustan i ima bateriju koja se može mijenjati. Biti će je moguće kupiti i u različitim bojama. Salamon posebno ističe kako je proizvod osmišljen, dizajniran i napravljen u Vukovaru. Na njemu je rađeno nekih godinu dana, a sada su preostala samo završna podešavanja prije nego se pojavi na tržištu. „Brushies“ je već predstavljen na nekim sajmovima u Europi i SAD-u koja su i glavna ciljana tržišta ove vukovarske tvrtke.

„Napravili smo proizvod koji će ne samo djecu učiti pravilno prati zube nego i vodi računa o njihovom zdravlju. Spojili smo ono što vole raditi, a to su svakako igrice, i ono što moraju raditi, a to je pranje zubi. Planiramo i dalje nadogradnje igrice pa i verzije za odrasle kao i verziju za stomatologa“, istakao je Salamon.

Inače, Code Consulting posluje neke tri godine i zapošljava 30-ak mladih i stručnih osoba. U pripremi imaju i niz drugih projekata.