Vukovarska bolnica obilježila 160 godina rada i postojanja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Svečanom akademijom i dodjelom priznanja umirovljenicima tijekom sjednice Stručnoga vijeća Opća županijska bolnica Vukovar obilježila je 160 godina rada i postojanja. Rečeno je tom prilikom kako je u Vukovaru po prvi put otvorena bolnica 27. listopada 1857. godine. U Hrvatskom domu, gdje je i održana akademija, prikazan je i dokumentarni film pod nazivom Vukovarska bolnica jučer, danas i sutra. Govoreći o bolnici ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac kazala je kako joj je u njenoj liječničkoj i ravnateljskoj karijeri najteže bilo 1991. godine kada su mnogi djelatnici bolnice poginuli ili se i danas vode kao nestali.

„Imali smo mnogo ranjenika i to što se tada dogodilo nikada nećemo zaboraviti. Ove godine ujedno obilježavamo i 20 godina od našeg povratka u grad kada smo krenuli obnavljati ratom uništenu bolnicu i uspjeli smo je gotovo u potpunosti obnoviti i opremiti“, rekla je Bosanac.

Obilježavanje se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, Ministarstva zdravstva RH, Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.