Vukovarka Viktorija Matin dobitnica nagrade Ponos Hrvatske

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Među dobitnicima nagrade „Ponos Hrvatske“ koja odaje priznanja hrabrim, dobrim i poštenim ljudima ove godine je i Vukovarka Viktorija Matin koja je i predsjednica Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“.  Danas su njoj te djelatnicama udruge na osvojenoj nagradi čestitke uputili gradonačelnik Ivan Penava, njegov zamjenik Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.

“Nagrada mi znači puno, no osim mog imena uz nju stoje svi djelatnici udruge, roditelji djece s teškoćama u razvoju, svi donatori, volonteri i Grad Vukovar. Volim raditi i ovaj posao me ispunjava te činjenica da mogu pomoći drugima hrani dušu i um. Dvanaest godina rada i sedamnaest godina života s djetetom koji ima teški oblik cerebralne paralize je iscrpan posao, udruga je postala velika te se posao trudim delegirati na druge. Svi zajedno dobitnici smo ove nagrade”, rekla je Matin.

Na dobivenom priznanju čestitao joj je i gradonačelnik Ivan Penava koji je rekao kako je  Viktorija posvetila svoj život potrebitoj djeci i njihovim roditeljima te da je to pravi primjer ljudske snage, hrabrosti, nesebičnosti i požrtvovnosti.

“To su karakteristike koje se najbolje pokazuju u teškim životnim prilikama u kojima se Viktorija i sama našla te mi je stoga izuzetno drago da ju je sada i cijela Hrvatska upoznala kao takvu. Njezin i rad njezinih suradnika u udruzi te rezultati koje su ostvarili gledajući kroz brojke pruženih terapija djeci koja posjećuju ovu udrugu je impozantan. Na tome im čestitam te mi je posebno zadovoljstvo čestitke uputiti i Viktoriji osobno sa željom da Viktorija bude inspiracija mnogima u činjenju dobroga na korist naše zajednice”, rekao je Penava.