Vukovarcu lopovi obrali vinograd

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Iz obiteljske kuće 51-godišnjaka u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima otuđen je novac i nakit,  izvjestila je vukovarsko-srijemska policija dodajući kako se provala dogodila 11./12. kolovoza. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U vinogradu 64-godišnjakinje iz Vukovara, koji se nalazi u ataru „Skendra“u blizini Vukovara, nepoznati počinitelj obrao je grožđe s većine čokota, u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Krađa se dogodila između 6. i 8. kolovoza.

U nedjelju, 12. kolovoza, oko 6,30 sati, 52-godišnjak iz Ostrova upravljaoje osobnim automobilom „Opel Vectra“, vukovarskih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice Matice hrvatske u Vukovaru. Prilikom skretanja ulijevo na kolni ulaz, oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu „Ford Fiesta“, također vukovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnjak iz Vukovara. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 26-godišnjak, dok je 52-godišnjak lakše ozlijeđen.

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava, u kojima su građani, na kućnim adresama, dragovoljno predali minsko-eksplozivna sredstva. U Soljanima je osoba predala jednu, a u Svinjarevcima dvije ručne bombe. Minsko-eksplozivna sredstva policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pohranio je u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

“Pozivamo građane da slijede ove primjere te da oružje i minsko-eksplozivne tvari koje nezakonito posjeduju dragovoljno predaju policiji. Preventivna kampanja prikupljanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava „Manje oružja-manje tragedija“ i dalje traje a podrazumijeva vremenski neograničeno preuzimanje oružja i ostalih ubojitih sredstava, bez zakonskih sankcija. Dakle, u bilo koje doba dana građani se mogu obratiti policiji i obavijestiti ih o namjeri dragovoljne predaje oružja. Posebno želimo naglasiti građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva ne donose osobno u prostorije policije, kako uslijed nestručnog rukovanja ne bi došlo do neželjenog aktiviranja i ozlijeđivanja osoba. Na poziv građana, na kućnu adresu, doći će posebno osposobljeni policijski službenici za protuekspozijsku zaštitu, u vozilu bez policijskih oznaka, u civilnoj odjeći, te uz potvrdu, preuzeti nezakonito oružje i minsko-eksplozivne tvari”, poručuju iz policije.