Vukovarci se prisjećaju tragičnih dana stradanja u agresiji 1991.

Foto: vukovar.hr

VUKOVAR, Na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke” i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u petak su na grobove branitelja i članova njihovih obitelji položene ruže i upaljeni lampioni.

“I dalje tragamo za našima najmilijima i smatramo kako se svi odgovori o njihovoj sudbini nalaze u Srbiji odnosno Beogradu i tamošnjim arhivima”, kazala je predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Ujedno je u Pastoralnom centru sv. Bono započeo Znanstveno- stručni simpozij “Ratna bolnica Vukovar 1991.- dr. Juraj Njavro” u organizaciji Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991.- Županijski ogranak Vukovar i Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana.

Pored brojnih izlaganja, na skupu će biti predstavljena i knjiga “Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskog istoka” autora dr. Ive Lučića, koju su izdali Hrvatska liječnička komora i Hrvatski institut za povijest.