Vukovar postaje regionalni centar za hidroizolacijske sustave

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima posjetio je tvrtku BAUDER d.o.o. koja se nalazi u Poslovnom – inovacijskom centru BIC u Vukovaru. Radi se o tvrtci koja provodi obuku za ugradnju hidroizolacijskih bitumenskih krovnih sustava. Inače, tvrtka BAUDER je vodeći njemački proizvođač hidroizolacijskih sustava za ravne krovove, a primarna djelatnosti joj je distribucija proizvoda i građevinskih rješenja te organiziranje savjetovanja i stručnog usavršavanja u području građenja i projektiranja za izvođače i projektante. Direktor prodaje tvrtke za jugoistočnu Europu Matija Ivoković rekao je kako na tržištu rada vlada velika potreba za izolaterima te da su i stoga krenuli s obukama kako bi obučila novu i poboljšala kvalitetu postojeće radne snage s područja Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

„Tijekom 2016. godine organizirali smo  4 tečaja za izolatere kroz koje je prošlo već 120 polaznika. Trenutno je na obuci 12 osoba iz Republike Srbije, a tijekom travnja predviđeni su tečajevi za još 120 polaznika. Kasnije tijekom godine organizirat će i  višednevna stručna usavršavanja za arhitekte, projektante i inženjere građevinarstva“, rekao je Ivoković.

Pojasnio je i da tvrtka zapošljava 8 osoba od kojih je 6 Vukovaraca ali i da planiraju i daljnja zapošljavanja.

„Željeli smo otvoriti kvalitetnu i dobru tvrtku u Vukovaru s kojom se možemo ponositi i to smo doista uspjeli. Renomirana smo tvrtka koja po financijskim rezultatima spada u 5% najkvalitetnijih tvrtki u Hrvatskoj s preko 3 milijuna eura prihoda u 2016. godini od čega preko 50% spada u izvoz“, kazao je Ivoković.

Nakon obilaska tvrtke Penava je rekao kako u Vukovarskoj gospodarskoj zoni dvije tvrtke rade po 24 sata dnevno, a što je prije bila znanstvena fantastika.

„Možda ne možemo raditi dovoljno brzo koliko bismo željeli, no sigurno je da idemo naprijed. Nije moguće promijeniti stanje stvari preko noći. Do željenog broja radnih mjesta može se doći samo pametno, strpljivo i uporno,  s puno malih i kvalitetnih priča. Tu smo priču započeli s Yasenkom i farmaceutskom industrijom, a nastavili s obućarskom jer smo mimo Borova u Vukovar doveli i druge obućarske tvrtke. Sada postajemo regionalno središte i za hidroizolacijske sustave. Zaposleni u tvrtci Bauder imaju iznadprosječno visoke plaće tako da ovdje govorimo o još jednoj vrlo pozitivnoj priči u nizu“, rekao je Penava.