Nedaleko Otoka otvoren Biološko-edukacijski centar Virovi s velikim planovima za kontinentalni turizam

Foto: MORH

OTOK, Na području izletišta Virovi nedaleko Otoka danas otvoren Biološko-edukacijski centar Virovi izgrađen u sklopu projekta Vrata Spačvanskog bazena, vrijednog 25 milijuna kuna, od čega su nepovratna sredstva Europske unije 19 milijuna kuna.

 „Virovi imaju svoju povijest i uvijek su bili potencijal, međutim da bi se od potencijala došlo do turističkog proizvoda potrebna je određena infrastruktura. Svi vi koji ste sudjelovali u ovom projektu, odradili ste lavovski posao, od pripreme projekta, projektne dokumentacije i kandidiranja do same provedbe“ rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Župan Božo Galić poručio je kako se potencijali Vukovarsko-srijemske županije mogu iskoristiti samo znanjem, iskustvom i zajedništvom istaknuvši drvnu industriju, poljoprivredu i turizam kao najvažnija područja razvoja.

Gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić izrazio je zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta istaknuvši da je ovaj centar početak  jedne nove stranice po pitanju razvoja gospodarstva i turizma.

„Vjerujem da ćemo pokazati i dokazati da se u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj može razvijati turizam“, zaključio je Josip Šarić izrazivši se slikovito da mu je danas srce veliko kao Otočka suvara.

U sklopu Centra, pored hotela s multimedijalnim sadržajima i suvremeno opremljenom dvoranom, uređene su i poučne šetnice i biciklističke staze kroz šumu. Prve posjetitelje Virovi će primiti već 1. svibnja.

Foto: otok.hr