Vukovar film festival u desetom izdanju nudu niz filmskih poslastica

VUKOVAR, Ovogodišnji, deseti po redu Vukovar film festival – Festival podunavskih zemalja održat će se od 22. – 27. kolovoza i donosi premijerne projekcije ponajboljih europskih i svjetskih filmskih ostvarenja, najavio je na konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru direktor festivala Igor Rakonić.

“U proteklih deset godina sazrili smo i i neću pogriješiti ako kažem da smo postali najboljim festivalom u Hrvatskoj, izuzev Animafesta, koji je međutim puno stariji od nas”, kazao je Igor Rakonić.

Po njegovim riječima, gledatelji će na ovogodišnjem Vukovarskom filmskom festivalu imati prigodu pogledati niz iznimnim filmskih ostvarenja s nekih od najistaknutijih svjetskih festivala kao što su oni u Berlinu, Cannesu i Karlovym Varyma, a kao poslasticu Rakonić je najavio premijeru novog filma Pedra Almodovara “Julieta”.

Festival će 22. kolovoza otvoriti pobjednik ovogodišnjih Karlovyh Vary “Ovo nije moje vrijeme” redatelja Szabolcsa Hajdua,

10. Vukovarski film festival održava se na deset lokacija u četiri grada – po prvi puta u Osijeku, te u Valpovu, Belom Manastiru i na Vučedolu, a kao novitet uveden je program “Odabrao Đelo Hadžiselimović”. Riječ je o uglavnom dokumentarnim filmovima koji će prikazivati na panoramskom brodu Bajadera u plovidbi Dunavom, najavio je Rakonić.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je pozvao Vukovarce da dođu i pogledaju filmske projekcije.

“Vukovarski filmski festival je lijepa priča koja traje već puno jedno desetljeće”, poručio je Ivan Penava.

Festival ima i bogat popratni zabavni i edukativni program. Svakoga dana festivalska će publika moći uživati u besplatnim koncertima, a organizatori su najavilii i održavanje edukativnih radionica.

ĐURO KARALIĆ