Vukovar danas obilježava Dan Grada, buđenje uz skladbu “Na lijepom plavom Dunavu”

VUKOVAR, Zbog svima već poznate situacije s koronavirusom ove godine Dan grada Vukovara, 3. svibnja, obilježava se na neuobičajen ali primjeren način. Iz gradske uprave navode kako su sve planirane manifestacije, poput Cvjetnog korza, večernjeg koncerta, 3. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „Svi Zajedno Hrvatsko Naj“ i slično otkazani.

Prema najavama iz gradske uprave obilježavanje rođendana Vukovara ostvarit će se u eteru Hrvatskog radija Vukovar koji će svojim posebnim programom slavljeničku atmosferu donijeti u domove Vukovaraca kao i i svih slušatelja. Uz radijski prijenos svečane svete mise, slušatelji će moći uživati i u koncertu TS Allegro koji će se pobrinuti za slavljeničku atmosferu.

Vukovarce će na Dan Grada probuditi skladba Johanna Straussa „Na lijepom plavom Dunavu“ koja će se od 7:00 do 10:00 emitirati s mobilnog razglasa kroz sve vukovarske četvrti zastajući na punktovima gušće naseljenosti. Očekuje se kako će mobilni razglas oko 8:00 sati biti u naselju Olajnica, a oko 9:00 na Vijencu Ruđera Boškovića u Borovu naselju. Riječ je o naseljima s višestambenim zgradama te s radošću očekujemo reakciju građana na ovu vukovarsku novost za koju vjerujemo kako će prerasti u tradicionalni početak Dana grada Vukovara.

Dan grada Vukovara završiti će s taktovima iste skladbe ali ovaj puta doslovno na lijepom plavom Dunavu. Naime, mobilni razglas ovoga će puta ploviti Dunavom na izletničkom brodu Waterbus Magenta od 18:30 do 19:15 sati.