VSŽ: Potpisani ugovori o sufinanciranju kupnje kuće ili stana za mlade

Ilustracija: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, U Palači Srijem danas su potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava iz Javnog poziva za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade i mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu.

Ugovori su potpisani s 40 korisnika.

“Ukupna vrijednost javnog poziva prvotno je iznosila 800.000 kuna, no zbog velikog interesa podignuta je za daljnjih 350.000 kuna, a ukupno osiguranih 1.150.000 kuna bespovratnog novca raspoređeno je na 40 korisnika sukladno raspisanim kriterijima i bodovnoj listi“, kazao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je i potpisao ugovore s korisnicima financijskih sredstava.

Vukovarsko-srijemska županija, javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade, kojim se namjerava pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike, a s ciljem naseljavanja mladih obitelji te sprječavanja njihova iseljavanja iz županije, raspisala je 31. srpnja.

Najavljeno je i kako će se ova mjera provoditi i u 2020. godini te će se sredstva uvećati za pola milijuna kuna kako bi se mladima omogućilo sufinanciranje kupnje građevinskog materijala pri gradnji kuće ili adaptacije stambenog prostora.