Vozio pijan i bez važeće vozačke te zaradio kaznu od 2.900 eura

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, PU vukovarsko – srijemska izvijestila je kako je jučer, 26. lipnja oko 17,40 sati, izbio požar na poljskom predjelu „Utvaj“ kod Ilače prilikom vršenja ječma. Pripadnici DVD Tovarnik su ugasili požar, a obavljenim očevidom policijskih službenika Postaje granične policije Tovarnik, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je kako je požar nastao uslijed kontakta nataloženih dijelova biljnog otpada s dijelovima kombajna zagrijanim tijekom procesa vršidbe. Požarom je zahvaćeno oko 1,5 ha poljoprivredne površine. U požaru nitko nije ozlijeđen, a 42-godišnjem vlasniku je pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. O događaju policija će dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s materijalnom štetom (Stari Mikanovci, Vukovar, Nijemci, Vinkovci, Županja) te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (Bošnjaci, Borovo).

Oko 16 sati u Bošnjacima, 65-godišnjakinja je upravljala biciklom kolnikom Ulice Vladimira Nazora. Dolaskom u neposrednu blizinu mjesta prometne nesreće, naglo je skrenula upravljačem bicikla ulijevo, izgubila nadzor nad biciklom i pala na kolnik, pri čemu je zadobila teške tjelesne ozljede.

Oko 18,50 u Ulici Glavna u Borovu, 23-godišnjak je, upravljajući osobnim automobilom na nedovoljnoj udaljenosti iza drugog vozila, udario u osobni automobil kojim je ispred njega upravljao 76-godišnjak, usporavajući kretanje zbog drugih vozila ispred. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 69-godišnja putnica u automobilu 76-godišnjaka.

Policija izdvaja postupanje policijskih službenika Postaje granične policije Županja koji su danas, 27. lipnja u 0,40 sati u Ulici Ilirskog preporoda u Babinoj Gredi u prometu zatekli 61-godišnjeg vozača osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu (2,01 g/kg), bez važeće vozačke dozvole i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije. Vozač je isključen iz prometa i nakon obavljenog liječničkog pregleda smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, a vozačka dozvola i vozilo su privremeno oduzeti, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. S obzirom da je prošle godine u tri navrata pravomoćno osuđen za počinjenje teških prometnih prekršaja, u žurnom postupku će biti odveden na nadležni Općinski sud, Prekršajni odjel, uz optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 2.900 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i trajno oduzimanje osobnog automobila kao sredstva za izvršenje prekršaja. Nadležni sud će donijeti odluku o prekršaju i postupanju s privremeno oduzetim vozilom.