Vozio pijan, bez vozačke dozvole i u vozilu koje je bilo odjavljeno

Foto: PU vukovarsko-srijemska

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske u svome redovitom priopćenju za javnost izvijestili su kako su policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Osumnjičeni je u plasteniku, u dvorištu obiteljske kuće u Borovu, zasadio pet stabljika konoplje „Cannabis sativa“ namijenjenih za izradu opojne droge. Stabljike konoplje, pojedinačne visine oko 200 cm, su oduzete, a protiv 68-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U ranim jutarnjim satima 1. kolovoza izbio je požar na ugostiteljskom objektu na seoskom imanju u Korođu, vlasništvo 59-godišnjaka i 42-godišnjakinje. Požar su ugasili pripadnici DVD Korođ i DVD Tordinci. Očevidom, obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je kako je uzrok požara kvar na priključnom električnom kablu za električnu rashladnu vitrinu. Požar je zahvatio i druge električne uređaje u prostoriji za pripremu hrane, odakle se proširio krovištem. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od više tisuća eura. O događaju policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je šest prometnih nesreća (Vinkovci-2, autocesta Zagreb-Lipovac, granični prijelaz Bajakovo, Pačetin, Vukovar). U svim prometnim nesrećama nastupila je materijalna šteta kao jedina posljedica.

Policijski službenici Mobilne jedinice granične policije – Istok su jučer, 1. kolovoza u 20,40 u Ulici J.J.Strossmayera u Vinkovcima zaustavili 50-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka. Budući kod sebe nije imao prometnu i vozačku dozvolu te zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci.  Izvršenim nadzorom vozača i vozila, utvrdili su kako je 50-godišnjak upravljao vozilom, kojega nije vlasnik, pod utjecajem alkohola u organizmu (2,58 g/kg), bez važeće vozačke dozvole te da je vozilu istekla prometna dozvola duže od godinu dana, radi čega je vozilo odjavljeno, a za registarskim pločicama na vozilu i prometnom dozvolom raspisane potrage. Potražni predmeti su oduzeti, a vozač smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenih prometnih prekršaja, 50-godišnjaku je izdano izvješće o počinjenim prekršajima, za koje je predviđena novčana kazna u rasponu od 2.970 do 5.720 eura, 12 prekršajnih bodova te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.