Vozio motocikl pijan pa skrivio prometnu nesreću

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće od kojih su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (Markušica i Lipovac) dok su u dvije prometne nesreće ukupno tri osobe ozlijeđene, dvije lakše i jedna teže (Vukovar, Županja).
U četvrtak, oko 22.30 sati, 57-godišnjak iz Gradišta je upravljao motociklom marke „Suzuki“ kojemu je istekla valjanost prometne dozvole, uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,38 g/kg, krećući se kolnikom državne ceste D-55 iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje.  Dolaskom do mjesta događaja, uslijed neprilagođene brzine kretanja uvjetima na kolniku, došlo je do udara desnom bočnom stranom motocikla u stražnji dio lijeve bočne strane osobnog automobila županjskih registarskih oznaka, kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 20-godišnjak. Nakon čega je došlo do pada vozača motocikla i motocikla na lijevu stranu kolnika u smjeru kretanja te sudara sa, iz suprotnog smjera nailazećim osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnjak.

U prometnoj nesreći vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede dok je 30-godišnja putnica iz osobnog automobila njemačkih registarskih oznaka zadobila lake tjelesne ozljede. Zbog počinjenih prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću vozaču motocikla slijede odgovarajući prekršajni nalozi, dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće.