Vozio automobil pod utjecajem alkohola, četvero djece lakše ozlijeđeno

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemska izvijestila je kako su iz obiteljske kuće u Vođincima otuđeni novac i nakit. Provala se dogodila u četvrtak, u večernjim satima. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Postaji granične policije Županja kriminalističko istraživanje je provedeno nad dvojicom 21-godišnjaka iz Cerne kojim je utvrđena sumnja kako su u listopadu 2018. godine provalili u dva radna stroja parkirana u predjelu „Blato“ kod Cerne te iz radnih strojeva otuđili veću količinu goriva. Protiv dvojice 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla na području PU dogodila je jedna prometna nesreća na cesti Vinkovci-Jarmina, u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene. Prometna nesreća nastala je uslijed specifičnih okolnosti odnosno uzročnika. Prema navodima policija prometna nesreća se dogodila u četvrtak, oko 18.50 sati, kada je 44-godišnjak iz Ivankova, pod utjecajem alkohola (1,8 g/kg), upravljao osobnim vozilom, krećući se cestom Vinkovci-Jarmina, iz smjera Jarmine u smjeru Vinkovaca. U vozilu se nalazilo četvero djece i supruga.

„Nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici, nije prilagodio brzinu kretanja vozila zbog čega nije bio u mogućnosti skrenuti odnosno pratiti smjer ceste te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put. U prometnoj nesreći četvero djece u dobi 1, 4, 7 i 9 godina lakše su ozlijeđeni. Očevidom policije utvrđeno je kako vozač za vrijeme upravljanja motornim vozilom nije koristio sigurnosni pojas te je prevozio jednu osobu više nego što je upisano u prometnoj dozvoli i na nedozvoljen način prevozio je djecu na zadnjem sjedištu“, navodi policija.

Dodaju i kako policija svakodnevno poduzima preventivno-represivne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana o opasnostima koje prijete u prometu na cestama ali i da pojedinci zanemaruju savjete i preporuke za sigurno sudjelovanje u prometu čime ugrožavaju sebe, svoje najmilije i imovinu.

„Okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća posebno ističemo jer su počinjeni prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice) prisutni kumulativno. Najmlađi članovi obitelji pretrpjeli su lakše tjelesne ozljede, dok su roditelji neozlijeđeni u prometnoj nesreći. Policijska uprava vukovarsko-srijemska ističe ovaj negativni primjer i preporučuje vozačima da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, da vozilom upravljaju u granici dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, da koriste sigurnosni pojas na način predviđen od proizvođača, ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na način kojim se umanjuje sigurno upravljanje vozilom, da putnici koriste sigurnosni pojas a naročito da se djeca smještaju u dječje sjedalice ili prilagođena postolja“, stoji u priopćenju PU.