Vozio automobil unatoč sudskoj zabrani

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće. U prometnoj nesreći u Nuštru lakše je ozlijeđena jedna osoba, dok je u prometnoj nesreći u Vrbanji nastupila samo materijalna šteta.

U srijedu, 22. ožujka u 15 sati, prilikom nadzora prometa u ulici S. R. Njemačke u Vukovaru, policijski službenici zatekli su 44-godišnjaka u upravljanju osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je pravomoćnom sudskom presudom izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Vozač je isključen iz prometa, priveden u prostorije policije, uhićen i smješten u pritvorsku jedinicu do dovođenja na sud radi provođenja žurnog postupka. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 44-godišnji vozač na opisani način počinio kazneno djelo Neizvršavanje sudske odluke te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska se, osim u tehničku provedbu privremene regulacije prometa u gradu Vinkovcima i osiguranja protočnosti prometa za vrijeme utrke Orion koja počinje u subotu, 26. ožujka u 11 sati, uključila i u organiziranje popratne preventivno-edukativne aktivnosti „Sigurnosni pojas uvijek i bez iznimke!

Naime, u suradnji s udrugom RODA, policijski službenici će na Trgu Vinkovačkih jeseni od 10 do 12 sati te na Trgu dr. F. Tuđmana od 12 do 14 sati omogućiti pregled dječjih auto-sjedalica savjesnim vozačima koji imaju želju dodatno preispitati valjanost i pravilno prevoženje djece u vlastitom vozilu.