Volonterska akcija uređenja okoliša Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru

Foto: Volonterski centar Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji Volonterskog centra Vukovar i tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara održana je volonterska akcija uređenja okoliša škole u kojoj je sudjelovalo 20-ak osoba. U okviru akcije učenici, profesori i drugo osoblje škole posadili su sadnice, drveće i ukrasne borove.

„Volonterska akcija trajala je 3 sata, a vrijedni volonteri pobrinuli su se da i okoliš škole, kao i unutrašnjost bude uređen i ugodan za boravak, te da posađeno drveće u budućnosti pravi hlad za vrijeme odmora učenika u okolišu škole. Cilj ove akcije, osim uređenja prostora, je bio i razvijanje svijesti kod učenika o važnosti sudjelovanja u aktivnostima od njihovog interesa“, navode iz Volonterskog centra Vukovar.

Dodaju i kako je ova akcija samo jedna u nizu planiranih akcija i drugih aktivnosti programa Volonterskog centra Vukovar koji se provodi u suradnji i partnerstvu s jedinicama regionalne i lokalne uprave i samouprave s područja Vukovarsko-srijemske županije, Mirovnom grupom mladih Dunav, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Vukovar te Volonterskim centrom Osijek. Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.