Vodovod grada Vukovara je sve bliže ostvarenju zadanih strateških ciljeva u Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara

Foto: Vodovod grada Vukovara

Radovi na Projektu Vukovar, odnosno Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara napreduju prema zadanim vremenskim okvirima, izvijestio je Vodovod grada Vukovara.

„Vodovod grada Vukovara je sve bliže ostvarenju zadanih strateških ciljeva u ovom projektu. U veljači 2022. godine kroz ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava odobren je projektni element „Priključci“ u sklopu kojeg će se ugovoriti izvođenje radova na kanalizacijskim priključcima u Vukovaru, Lipovači, Bogdanovcima i Borovu. Ukupan broj priključaka koji bi trebali biti izvedeni je 2200 komada, a procijenjena vrijednost radova je gotovo 5,5 milijuna kuna bez PDV-a. Postupak javne nabave je u tijeku, a krajem travnja očekuje se otvaranje ponuda. Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, potpisivanje ugovora o izvođenju radova kanalizacijskih priključaka može se očekivati u lipnju. Radovi na Uređaju za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) su na dobrom putu i do sada je realizacija predviđenih radova na više od 55%. Otpadne vode će UPOV na Dunavu obrađivati trećim stupnjem pročišćavanja i tek tada ih ispuštati u rijeku čime se postiže značajan iskorak na zaštiti okoliša”, pojašnjavaju iz Vodovoda grada Vukovara.

Do kraja iduće godine u funkciji bi trebao biti moderan i funkcionalan sustav vodoopskrbe i odvodnje na području Grada Vukovara, te općina Bogdanovci, Borovo i Trpinja.

Projekt Vukovar je započeo 2015. godine, a predviđeni rok za dovršetak radova je kraj 2023. godine. Projekt je vrijedan 361.912.515 kuna, a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda Europske unije u iznosu od 255.569.632,00 kn, što iznosi oko 70 posto ukupnog projekta. 12% Projekta je financirano sredstvima Republike Hrvatske, 12% izdvajaju Hrvatske vode i s 3,6% udjela sudjeluju jedinice lokalne samouprave.

Sadržaj članka je nastao u suradnji s Vodovodom grada Vukovara i sufinanciran je od strane Kohezijskog fonda Europske unije i isključiva je odgovornost Vodovoda grada Vukovara.

PROMO