Vlado Rotim: Iločki HDZ i Pero Ćorić raskrstili su sve još 2000. godine

Foto: hdz.hr

ILOK, Odluka HDZ-a da na prijevremene parlamentarne izbore izađe samostalno i raskid koalicije HDZ-HSP AS donio je i niz međusobnih optužbi donedavnih političkih saveznika. Portal Večernjeg lista prenosi riječi predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Iloka Vlade Rotima koji kaže kako je njegova stranka s Glavnim tajnikom HSP AS i njegovom strankom raskrstila još 2000. godine. Dodaje i kako je Pero Ćorić, u ime HSP AS, od bivše predsjednice iločkog HDZ-a, zatražio da na izborima za mjesne odbore HSP AS i HDZ izađu u koaliciji. Rotim kaže kako je taj zahtjev odbijen, a da je rezultat toga apsolutna pobjeda HDZ-a na tim izborima.

„HDZ je ostvario pobjedu i u Šarengradu gdje je Pero Ćorić bio nositelj liste. U MO Šarengrad HDZ je od sedam članova imao pet mjesta“, rekao je Rotim koji je siguran kako će HDZ na izborima bez HSP AS ostvariti bolje rezultate.

Najavio je i da HDZ u Iloku, s njegovim preuzimanjem mjesta predsjednika GO, više neće koalirati s HSP AS. Po riječima Rotima HDZ će na izbore u budućnosti izlaziti samostalno,a moguća je koalicija samo s HSLS-om kao i na državnoj razini.

IVAN MATIĆ