Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti slave Uskrs

VINKOVCI, Pravoslavni vjernici proslavljaju Uskrs, najveći krščanski blagdan i to tradicionalnim odlaskom na svete liturgije koje će biti služene u svim pravoslavnim crkvama te proslavom u krugu obitelji uz uskrsne običaje.

“U Crkvi kao zajednici sve se pokreće od Uskrsa i sve ide ka Uskrsu.A Uskrs je upravo to, obnova života, pobjeda života i praznik nad praznicima”, poručuje u povodu pravoslavnog Uskrsa protojerej-stavrofor Predrag Azap, paroh vinkovački.

Po njegovim riječima, Krist je bio čovjek mira uz kojega se svaki čovjek osjeća sigurno i zaštićeno.

“On je svojim apostolima koji su bili zabrinuti i uplašeni rekao:”Mir Vama! Nije to mir običnih ljudskih obećanja, nije to mir svjetskih moćnika i dogovora.To je Kristov mir koji ispunjava naše srce i dušu”, zaključuje protojerej Predrag Azap, čestitajući vjernicima Uskrs tradicionalnim pozdravom “Hristos Vaskrese – Vaistinu Vaskrese!”.

Čestitku u povodu blagadana pravoslavnog Uskrsa vjernicima su uputili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poželjevši im da Uskrs proslave u miru i okružju obitelji.

ĐURO KARALIĆ