Više od 1.000 posnih obroka podijeljeno na Veliki petak građanima Vinkovaca

Foto: Đuro Karalić

Više od 1.000 posnih obroka – ribe i krumpir salate – podijeljeno je na Veliki petak građanima Vinkovaca, u akciji koju su zajednički organizirali Nezavisni sindikat DZZP Vinkovci i gradske vlasti u suradnji s Srednjom strukovnom školom Vinkovci.

‘Ovom akcijom željeli smo pokazati da smo svi jednaki i da svi želimo dati doprinos jednom boljem životu u našim Vinkovcima. Bez građana ovoga svega ne bilo i zato njima hvala. Nisu toliko bitni obroci, koliko želja da izađemo u pješačku zonu i družimo se međusobno kako bi pokazali da smo svi na jednaki način važni i bitni”, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Stjepan Rožmarić iz Nezavisnog sindikata DZZP Vinkovci rekao je kako su hranu pripremili učenici kuharskog smjera vinkovačke Srednje strukovne škole, a akciju su pomogla brojna poduzeća.

‘Već nekoliko godina pokušavamo na ovakav način pomoći svim našim sugrađanima koji oskudijevaju da na Veliki petak pojedu posni obrok, a dobrodošli su i svi ostali građani. Bit cijele priče je zajedništvo i iskazivanje međusobne solidarnosti’, poručio je Rožmarić.