Uskrs je – budimo odgovorni u prometu

Foto: Pixabay

Iz PU vukovarsko-srijemske građanima skreću pozornost na povećani promet vozila, koji se očekuje tijekom uskrsnih blagdana, te pozivaju na povećani oprez, kako vozača, tako i drugih sudionika u prometu.

“Pred nama je blagdan Uskrsa, koji će mnoge obitelji iskoristiti za odlazak  na odmor. Upravo stoga se na svim graničnim prijelazima i prometnicama narednih dana očekuje povećani promet vozila. Najveće gužve očekuju se u petak poslijepodne, te u subotu prijepodne, a neće izostati ni u ponedjeljak kada će se većina putnika vraćati doma. Savjetujemo svim  vozačima da na put krenu odmorni, te da svakako provjere ispravnost svog vozila prije polaska.

Kako se u blagdanskim danima na mnogim prometnicama stvaraju gužve i kolone, posebice u blizinama trgovačkih centara, savjetujemo vozačima da povećaju razmak između vozila, da paze na ograničenje brzine, da poštuju prometna pravila i propise, naročito u pogledu najugroženijih sudionika u prometu (biciklista, pješaka, mopedista, motociklista) povećaju oprez te da posebice obrate pozornost na djecu.

Imajmo to na umu u danima koji su ispred nas, kao sudionici u prometu budimo tolerantniji, visok stupanj osobne odgovornosti preduvjet je sigurnom upravljanju motornim vozilima u prometu na cestama”, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.