Vinkovci: financije uzrok prekida sjednice Gradskog vijeća

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Sjednica vinkovačkog Gradskog vijeća prekinuta je nakon što su u vijećnicu napustili oporbeni vijećnici nezadovoljni što u dnevni red nije uvrštena tema o aktualnoj zaduženosti Grada Vinkovaca i financijskom stanju u gradskoj blagajni, a što je još prije mjesec dana zatražio Klub vijećnika SDP-a i vijećnici HSU-a.

Umjesto tako sročene teme, na dnevnom redu našla se točka dnevnog reda o pregledu financijskog poslovanja Grada Vinkovaca od 2007. do 2015. godine što oporbene vijećnike nije zadovoljilo te su nezadovoljni napustili sjednicu Vijeća.

“Očekivali smo sjednicu o recentom stanju i zaduženosti u Gradu Vinkovcima, Odgovore nismo dobili. U izvješću koje je pročelnica Bošnjak dostavila gradskim vjećnicima nema niti jednog slova o 2016. godini, a znamo da je gradu iznimno teškoj financijskoj situaciji”, kazao je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Damir Rimac.

Po mišljenju zamjenika gradonačelnika Ivana Bosančića (HDZ), građani Vinkovaca nemaju straha da je grad prezadužen.

“Kada su vijećnici iz redova oporbe vidjeli da stanje nije onako kakvim su ga zamišljali išli su na to da sruše kvorum i da se prekine rasprava o toj temi”, prokomentirao je Bosančić

Ustvrdio je kako danas nije nikome lako poslovati pa niti Gradu Vinkovcima koji je, kako je rekao, u poreznoj mini reformi prošle Vlade, izgubio između 12 i 15 milijuna kuna.

“Naši građani ne trebaju biti zabrinuti.Mi vodimo računa o stanju naših financija i sve će biti u redu”, poručio je Bosančić.

ĐURO KARALIĆ