Vinkovci domaćin stručnog skupa na temu “Klimatske promjene i tranzicije u energetici, poljoprivredi, šumarstvu, turizmu i javnom zdravstvu Istočne Slavonije”

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Stručni skupa pod nazivom “Klimatske promjene i tranzicije u energetici, poljoprivredi, šumarstvu, turizmu i javnom zdravstvu Istočne Slavonije” održat će se u Vinkovcima, 17. i 18. siječnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici i Tehnološkom parku.

Pored okruglog stola na temu skupa (18. siječnja, Tehnološki park, 9 sati), održat će se i Ekološka tribina za građanstvo na temu obnovljivih izvora energije (17. siječnja, Gradska knjižnica, 19 sati) te tematska radionica na temu “Energetska tranzicija Istočne Slavonije

 –idealna prilika za novi razvojni ciklus?” (18. siječnja, Tehnološki park, 12 sati).
Programske aktivnosti održavaju se u okviru projekta Udruge Eko Kvarner “Kako efikasno odgovoriti na izazove već započetih klimatskih promjena?” s naglaskom na neizbježnosti energetske tranzicije i sasvim izvjesne posljedice izazvane klimatskim promjenama u poljoprivredi, šumarstvu, turizmu te javnom zdravstvu u Istočnoj Slavoniji.

Stručni skup organiziraju Grad Vinkovci, Udruga Eko Kvarner i Projekt Zdravi grad Vinkovci, aprogramske aktivnosti ujedno su uvod u 23. Sajam zdravlja, koji će  se održati u Vinkovcima od 12.-14. travnja.

Ulaz je besplatan.
Info i prijava na www. zdravi-grad.vinkovci.hr.
Dodatne informacije na: 032/337-237, 032/331-060, 032/493-314.
Rok za prijavu je 15. siječnja.