Rokovčani i Andrijaševčani proslavljaju Dan općine; nagrade mladima

Foto: VSŽ

Općina Andrijaševci danas proslavlja svoj Dan, a tim je povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te vukovarsko-srijemski županm Damir Dekanić.

Pozdravljajući uzvanike, načelnik Općine Andrijaševci Ante Rajković, osvrnuvši se na učinjeno na području Rokovaca i Andrijaševaca u zadnjih godinu dana, posebice je istaknuo rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića uz sufinanciranje u maksimalnom iznosu od 7,5 milijuna kuna, izgradnju infrastrukture u gospodarskoj zoni Blace vrijednu 3 milijuna kuna kao i izgradnju biciklističke staze u Bosutskoj ulici.

“Tu su i projekti poput sunčanih elektrana na javnim objektima i niza drugih. Svi su oni jednako važni jer i oni koji su financijski možda malo skromniji značajno doprinose kompletnom mozaiku i kvaliteti življenja u našoj općini”, kazao je Rajković.

“Općina je, skromno govoreći, jako puno napredovala u zadnjih desetak godina i to ljudi prepoznaju, a temelj svega je jedno veliko zajedništvo koje bi se trebalo prenijeti na cijelu županiju i na Hrvatsku jer kada je tako onda nam uistinu ne može nitko ništa”, istaknuo je pak župan Damir Dekanić.

Priznanjima Općine nagrađeni su Viktorija Valentić za postignute uspjehe  sportskom ribolovu, Luka Kulovnjak za ostvareni uspjeh tijekom studija i Josip Jurković za sudjelovanje na državnoj smotri LiDraNo.

Foto: VSŽ