Vinkovci: Dežurna ordinacija za pregled bolesnika pod sumnjom na koronavirus u funkciji od četvrtka

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Sukladno naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva na području Vukovarsko-srijemske županije uspostavljaju se izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa.

Dom zdravlja Vinkovci takvu je ordinaciju oformio u prostoru XI. Mjesnog odbora “Mala Bosan” u Vladimira Gortana 25b, a građani će informacije moći dobiti na telefon 0800 8008.

“Ovo je dežurna ambulanta koju smo oformili upravo u ovom objektu jer je izdvojen i nalazi se u blizini bolnice”, pojasnio je ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić.

Po njegovim riječima, u rad ambulante će biti uključeni svi liječnici obiteljske medicine iz Vinkovaca. Kulić je pozvao građane da shvate obiljnost situacije sa koronavirusom i pridržavaju se mjera predostrožnosti.

Također je kazao kako će građani prvi kontakt s dežurnim liječnicima u ordinaciji ostvarivati putem telefona te dalje slijediti upute liječnika. Dežurna ordinacija bi u funkciju trebala biti već sutra, kazao je Kulić.

“Ovdje će se dežurati 24 sata i molimo ljude koji primjete da imaju određenih zdravstvenih problema koji bi mogli upućivati na zaraženost koronavirusom da se jave na broj telefona ove ordinacije”, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić pozvavvši građane da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera.

Dom zdravlja Vukovar dežurnu ordinaciju uspostavit će na lokaciji u ulici Blage Zadre 3 u Borovo naselju (kontakt telefon: 032/ 618-956), a Dom zdravlja Županja u prostorima specijalističke ordinacije medicine rada i športa u ulici Dr. Franje Račkog 32 (kontakt telefon: 032/ 831-716).