Pevex neće otpuštati radnike pa čak i ako se zbog koronavirusa koja trgovina zatvori

Foto: Pevec

ZAGREB, Tvrtka Pevex, koja u Vukovarsko-srijemskoj županiji ima trgovački centar u Vukovar te u izgradnji centar u Vinkovcima, izvjestila je kako unatoč opasnosti od koronavirusa neće otpuštati zaposlenike pa čak i ako se koja trgovina zatvori.

“Aasortiman koji Pevex prodaje u svojim maloprodajnim trgovinama od vitalne je važnosti za smanjenje vala epidemije Covid-19 virusa na građevinski sektor. To se posebno odnosi na male poduzetnike i obrtnike kojima je potrebno omogućiti nesmetani nastavak rada. U ovom trenutku tvrtka Pevex surađuje s preko 83 000 pravnih subjekata. Također, smatramo kako se ne smijemo zavaravati mišlju da će država moći odgovoriti brojnim zahtjevima koji bi omogućili gospodarski oporavak. Poučeni dosadašnjim iskustvom, svjesni smo da se najviše lomi preko malog gospodarstva i to najrizičnijeg sektora – građevine. On već i sada nosi teret većinskog vlasnika u iznosu loših kredita kao i najvećeg zaostajanja za prosjekom Europske Unije u produktivnosti rada. Čak i u nedostatku radne snage te negativnim kretanjem na tržištu rada prednjači pred svim drugim sektorima te upravo zato smatramo da bi njegovo dodatno ograničavanje bilo neoprostivo”, navode iz Pevexa.

Stoga, kako ističu, Pevex neće otpuštati djelatnike pa čak i ako se pojedina trgovina zbog pojave virusa zatvori.

“Za naše smo radnike osigurali isplatu neto plaća za šest mjeseci te smo trenutno usmjereni na dodatno jačanje mjera kojima smanjujemo socijalne kontakte uz sada već pojačane higijenske protokole na svim rizičnim lokacijama”, poručuju iz Pevexa.