Vinkovci će za najviše mjesec dana dobiti Coca-Colinu aktivnu zonu sa šest sprava za vježbanje

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Za najviše mjesec dana, Vinkovci bi trebali dobiti vježbalište na otvorenom sukladno rezultatima glasovanja za uređenje aktivnih zona, odnosno vježbališta na otvorenome, koje se provodi od 2016. u okviru višegodišnjeg Coca-Colina projekta “Pokret za radost”.

Tako je dogovoreno na sastanku vinkovačkog gradonačelnikaIvana Bosančića i predstavnika provedbenog partnera Coca Cole, održanom u vinkovačkoj gradskoj upravi.

“Vježbalište smo dobili zahvaljujući našim sugrađanima i svima onima koji vole Vinkovce, a koji su klikali, lajkali kako bi jedna od deset aktivnih zona bila izgrađena i u Vinkovcima koji su objedili u svojoj kategoriji”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Također je kazao kako vinkovačke gradske vlasti u opciji za postavljanje vježbališta imaju lokaciju na samom početku Lenija, na prostoru nedaleko obale Bosuta i površinu iza Izviđačkog doma.

“Vidjet ćemo s izvođačem radova koju lokaciju odabrati. Cilj nam je da se lokacije nalazi blizu gradskog središta i da ima hlada kako bi se vježbalište moglo koristiti tijekog cijelog dana”, naveo je Bosančić.

U okviru projekta “Pokret za radost” glasovati se moglo od 15. veljače do 15. travnja. Među gradovima do 10.000 stanovnika najbolji su bili Donja Stubica, Vrlika i Supetar, od 10.000 do 35.000 stanovnika Daruvar, Labin i Petrinja, a među gradovima iznad 35.000 stanovnika Vinkovci, Bjelovar i Sisak. Od vukovarsko-srijemskih gradova u natjecanju su bili i Ilok koji je među gradovima do 10.000 stanovnika završio na 17. i Županja koja je među gradovima između 10.000 i 35.000 stanovnika, završila 16. mjestu.

Svaka od aktivnih zona bit će opremljena sa šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se mogu koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.