U Vukovarsko-srijemskoj županiji u subotu cijepljenje na tri punkta

Foto: Pixabay

VUKOVAR, Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić izjavila je u srijedu kako je do sada na područje te županije stiglo 34.398 doza cjepiva, čiju je prvu dozu primilo 23.836 osoba, što je 19,5 posto odraslog stanovništva.

Drugu dozu je primilo 8062 osoba, odnosno 6,6 posto odraslog stanovništva Vukovarsko-srijemske županije, kazala je Krešić na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

U županiji su upotrijebljene sve količine cjepiva koje su stigle. “Od ukupne količine cjepiva pristiglog do 1. svibnja utrošilo smo 93 posto, a preostalih sedam posto čuva se kao druga doza”, navela je.

Krešić je najavila da će se u subotu provesti cijepljenje stanovništva na punktovima domova zdravlja u Vukovaru i Županji, dok će u Vinkovcima biti organizirano na punktu u sportskoj dvorani osnovne škole Antuna Gustava Matoša.

“Planiramo na ta tri punka u subotu cijepiti oko 1700 osoba, a ostali će se cijepiti tijekom tjedna kod liječnika obiteljske medicine ili u županijskom Zavodu za javno zdravstvo”, rekla je Krešić.