Vinkovci: 12. međunarodna konferencija o kompetentnosti laboratorija

VINKOVCI, Vinkovački hotel Slavonija domaćin je četverodnevne CROLAB-ove 12. međunarodne konferencije na temu kompetentnosti laboratorija kao potpore razvoju znanja, gospodarstvu, medunarodnoj trgovini i implementaciji pravne stečevine Europske Unije.

U radu konferencije sudjeluju predstavnici hrvatskih institucija te predavači iz EUROLAB-a i EURACHEM, a nakon svečanosti otvorenja uslijedile su rasprave na okruglim stolovima, forumu i posterska izlaganja uz sudjelovanje predstavnika iz ministarstava, agencija, gospodarstva, laboratorija, akademskih zajednica i znanstvenih ustanova.

Konferenciju je otvorenom proglasio predsjednik CROLAB-a Davor Zvizdić ukazavši na značaj koji konferecnija ima za laboratorijime i njihovu suradnju s tijelima državne uprave, fakultetima, institutima, agencijama i gospodarstvom. U ime Grada Vinkovaca sudionike je pozdravio zamjenik gradonačelnika Tomislav Šarić.

“Strategija CROLAB-a, koji udružuje više od 100 hrvatskih laboratorija je jasno usmjerena na trajno unapređenje kvalitete i kompetentnosti laboratorija, povezivanjem u radu temeljem zajedničkih interesa, a koji vode razvoju, podizanju standarda i kvalitete življenja u cjelini”, istaknuto je tijekom rada konferencije koja se u Vinkovcima održava do 23. listopada..

Udruga Hrvatski laboratoriji CROLAB djeluje u cilju razvoja hrvatskih laboratorija kao infrastrukture razvoja proizvodnje i gospodarstva u okviru zahtjevnog otvorenog tržišta, korištenjem zajedničkih potencijala i sinergijskih učinaka udruživanja. Članovi CROLAB-a su ispitni, analitički laboratoriji i mjeriteljski laboratoriji.

Đuro Karalić

Foto: Pixabay/Darko Stojanović