Vinkovčani dobivaju spremnik za odvojeno prikupljanje otpada

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca usvojen je prijedlog Zaključka o prihvaćanju ugovora o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

„Riječ je o još jednom vrlo važnom projektu za koji će Grad Vinkovci dobiti nešto više od 4 milijuna kuna iz EU fondova. Tako da ćemo s vrlo malim našim ulaganjem riješiti sve one zakonske pretpostavke koje su stavljene pred nas odnosno ispuniti našu obvezu da građanima podijelimo spremnike kako bi mogli odvajati otpad. To bi trebalo biti realizirano do kraja godine, a budući da smo dobili i projekt koji se odnosi na edukaciju o ovoj tematici, molim građane da poslušaju ono što će putem emisija, letaka i drugih promidžbenih aktivnosti ići prema njima. Nije to ništa komplicirano, a možemo puno učiniti za naš čistiji i ljepši grad“, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Usvojena je i  Jedinstvena Procjena ugroženosti od požara i zajednički Plan zaštite od požara za Grad Vinkovce i Općinu Andrijaševci. Izabrano je i novi saziv Kulturnog vijeća Grada Vinkovaca kojega čine Vladimir Andrić, predsjednik, Katica Šipić, Vlasta Markasović, Željko Takšić, Vedrana Lugić, Sanja Kalaica i Marija Lišćić Drmić.