Vinkovačku božićnu jelku ukrasili učenici Osnovne škole Bartola Kašića

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ovih dana u središtu Vinkovaca postavljenu božičnu jelku danas su ukrasili učenici šestih i osmih razreda Osnovne škole Bartola Kašića, a u tome iznimno važnom predbožičnom poslu pridružio im se nakratko i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Hvala djeci koja su sudjelovala u današnjem kićenju jelke i nadam se da ćemo narednih tjedana zajedno uživati u Adventu i svemu onome što smo pripremili, da ćemo do Božića izgraditi jedan pravi božićni duh i uz druženje s najmilijima uživati u ovom vremenu”, kazao je gradonačelnik.

 Nastavnica likovne kulture u školi Bartola Kašića Ena Janković Vidmar kazala je kako je učenicima te škole prvi put da su zaduženi za ukrašavanje jelke u središtu grada te kako su taj posao prihvatili i obavili s oduševljenjem.

Božična vinkovačka jelka na Trgu bana Josipa Šokčevića dar je Sarafine Kozina iz Hercegovačke ulice, a tematski je ukrašena ukrasima anđela koji se nalazi i u središtu ovogodišnje adventske priče u Vinkovcima. Po uvriježenom običaju svake godine ukrase za jelku izrađuju učenici neke od gradskih osnovnih škola.