Vinkovački SDP traži izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća o stanju u HNK Cibalia

Foto: google.hr

VINKOVCI, Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću VInkovaca Damir Rimac uputio je predsjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca Kati Krešić poziv za sazivanje izvanredne sjednice Gradskoga vijeća na temu stanja u HNK Cibalia, povratniku u hrvatsko nogometno provoligaško društvo.

Rimac želi da se na izvanrednoj sjednici raspravi početno (na dan privatizacije) i aktualno stanje u HNK Cibalia, vlasnička struktura kluba (popis svih dioničara i pripadajućih udjela i svih eventualnih promjena u strukturi od početka privatizacije do danas), struktura duga i popis svih vjerovnika s financijskim pokazateljima te mjere koje su do sada poduzete i koje grad Vinkovci, kao jedan od dioničara, a time i suvlasnika, planira poduzeti za očuvanje i financijsku konsolidaciju kluba, tog gotovo stogodišnjeg simbola Vinkovaca.

“Također Vas molimo da u materijale za sjednicu koju ste sukladno gore navedenoj poslovničkoj odredbi te pripadajućim zakonskim aktima dužni sazvati u propisanom roku, uvrstite zakonom propisana financijska izvješća za razdoblje 2011.-2016. godine, kao i prijedloge i plan oporavka, te strategiju razvoja predsjednika uprave kluba za koji vjerujemo, da u ovoj nažalost teškoj financijskoj situaciji, ipak postoji”, navodi se u zahtjevu.

Rimac također navodi kako gradske vijećnice i vijećnici potpisnici zahtjeva, njih više od jedne trećine u Gradskom vijeću, izražavaju iznimno zadovoljstvo izvrsnim sportskim rezultatima i povratkom Cibalije u elitni rang natjecanja hrvatskog nogometa

 “Izuzetno nam je drago da su sportski trud i želja naših nogometaša i sportskih djelatnika urodili plodom i rezultirali plasmanom u I. HNL-gdje smatramo da vinkovački nogomet i pripada”, poručuju iz vinkovačkog SDP-a.
Ujedno izražavaju žaljenje što o stanju u Cibaliji gradski vijećnici, kako navode, nisu bili redovito i na vrijeme informirani i što do rasprave u Vijeću nije došlo i bez SDP-ova zahtjeva.

“Ovim putem i na ovaj način odlučno odbijamo mirno promatrati kako simbol ovog Grada na financijski i organizacijski način prolazi kroz izuzetno teško i neizvjesno razdoblje. Vijećnici imaju obvezu pitati ono što građane zanima i pravo te informacije saznati na transparentan i relevantan način”, navodi se u zahtjevu Kluba vijećnika SDP-a za sazivanjem izvanredne sjednice Gradskog vijeća na temu stanja u HNK CIbalia.

ĐURO KARALIĆ