Vinkovački SDP obilježio Dan antifašističke borbe

Foto: SDP Vinkovci

VINKOVCI, Gradski odbor SDP-a Vinkovci polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim u Drugom svjetskom ratu na vinkovačkom Gradskom groblju odao je počast svima koji su u tome najvećem svjetskom sukobu imali hrabrosti i dostojanstva otići u partizanske jedinice boriti se protiv fašista ili na bilo koji drugi način pomagati narodnooslobodilačku borbu.

Predsjednik SDP-a Vinkovaca Davor Benić tom je prilikom istaknuo kako „sve brutalniji i banalniji pokušaji povijesnog revizionizma ne samo da ostavljaju stare ljude bez prošlosti, nego radi svog razarajućeg učinka na društvo, ostavljaju i mlade bez budućnosti”.

“Bez obzira na neprihvatljive partizanske osvetničke zločine nakon rata, koji nažalost nisu bili izuzetak niti u drugim državama Europe, ne mogu se poništiti i negirati pravedni i humani ciljevi antifašističkog pokreta u kojemu su svoj ogroman doprinos dali Hrvati, koji su 1945. godine i u postotku činili najveći udio partizanskih jedinica u Hrvatskoj”, poručio je Benić.

Ocjenio je kako se svi skupa u Hrvatskoj moramo moći živjeti s našom prošlošću i prijeći s prijetećeg „oprostiti, ali ne zaboraviti“ na pomirljivi „oprostiti i sjećati se“ pozvavši gradske vlasti Vinkovaca da do sljedećeg Dana antifašističke borbe uklone grafite fašističkog sadržaja iz grada i promijene naziv ulice Mile Budaka.