Vinkovački lađari spremaju se za Maraton lađa u Metkoviću te najavljuju slično natjecanje i na Bosutu

Foto: vusz.hr

VINKOVCI, Vinkovački lađari obavljaju završne pripreme u gradu na Bosutu, prije odlaska na Maraton lađa u Metković, te ih je posjetio župan Božo Galić kako bi se uvjerio u njihovu spremnost za navedeno natjecanje.

Tom prigodom župan im je zaželio puno uspjeha u veslanju rijekom Neretvom kao i kvalitetnoj promociji Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, piše vusz.hr.

„Županija daje potporu u njihovim aktivnostima, a moramo i osigurati bolje uvjete kako bi mogli kvalitetnije raditi. Želimo im puno sreće na Neretvi, a možda će jednog dana otići  i na Olimpijadu“, kazao je župan Galić.

Kako je proljetos najavljeno, članovi Udruge Vinkovački lađari, započeli su opsežnije pripreme za organizaciju prvog povijesnog Maratona lađa najavljenih lađarskih ekipa i udruga u ovom dijelu Hrvatske, na Bosutu, tijekom Vinkovačkih jeseni, a posebno ističu maraton lađa osoba s invaliditetom.

Vinkovački lađari u to vrijeme pripremaju i veliko iznenađenje u postavljanju Ginisovog svjetskog rekorda veslanje u dužini drvenih plovila cca 320 m u kojima će u Vinkovcima, na Bosutu, zaveslati cca 320 lađara, te očekuju veliki broj kako sudionika tako i posjetitelja.