Vinkovački Crveni križ od danas započinje podjelu humanitarne pomoći

Foto: Gradsko drušvo Crvenog kirža Vinkovci

VINKOVCI, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci će okončavajući tradicionalnu akciju “Solidarnost na djelu” uoči Božića izvršiti podjelu humanitarne pomoći u 2020. godini za 500 socijalno ugroženih obitelji, izvijestili su iz te udruge.

Podjelom paketa bit će obuhvaćeni korisnici s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci koje obuhvaća gradove Vinkovci i Otok, te općine Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci.

Podjela obiteljskih paketa za korisnike s područja Grada Vinkovaca koji ispunjavaju kriterije za primanje humanitarne pomoći bit će od ponedjeljka, 14. prosinca do petka, 18. prosinca u vremenu od 9 do 12 sati u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10.

“Molimo korisnike da prilikom preuzimanja obiteljskih paketa poštuju epidemiološke mjere: socijalnu distancu i dezinfekciju ruku, te koriste zaštitne maske”, poručuju iz vinkovačkog Crvenog križa.

Korisnicima iz grada Otoka i 11 općina Vukovarsko-srijemske županije: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci, obiteljske pakete će Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji sa socijalnim službama JLS prevesti i podijeliti putem mreže povjerenika Crvenog križa u tim jedinicama lokalne samouprave.

“Od srca zahvaljujemo svima koji su se svojim prilogom uključili u akciju “Solidarnost na djelu” koja je ove godine protekla uz striktno poštivanje mjera za sprečavanje širenja koronavirusa: školskim ograncima Mladih Crvenog križa u svim osnovnim i srednjim školama na području djelovanja Crvenog križa Vinkovci, Dubrovačko-neretvanskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, poduzeću “Boso” iz Vinkovaca, poduzeću “Gavrilović” iz Petrinje i poduzeću “Xedra” iz Vinkovaca”, navode iz Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci..