Vinkovačke jeseni su stigle i Hrvatsku svu na noge digle!

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nakon 17 gradova i 23 kulturno umjetnička društva, završnica snimanja 55. Vinkovačkih jeseni stigla je u Vinkovce. KUD Slavko Janković pokazao je svu raskoš i bogatstvo Vukovarsko-srijemske županije te uz tradicionalnu pjesmu i zvuke tamburice privelo kraju snimanje Vinkovačke jeseni u vašem gradu.
 
Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Otočac, Rijeka, Pazin, Karlovac, Zagreb, Gornja Stubica, Varaždin, Čakovec, Koprivnica, Sisak, Požega, Slavonski Brod, Đakovo i na koncu Vinkovci proteklih su tjedan dana bili središte hrvatskog folklora, a kulturno umjetnička društva diljem Lijepe naše prikazala su ono najbogatije od svoje kulture, tradicije i običaja. Sve županijske zajednice, savezi i smotre koje se održavaju tijekom godine i redovno šalju svoje predstavnike na našu državnu smotru sudjelovali su u ovome zahtjevnom projektu predstavljanja na 55. Vinkovačkim jesenima u jednim posebnim uvjetima.

KUD Slavko Janković svojim je nastupom u središnjem vinkovačkom parku stavio točku na i snimanju 55. Vinkovačkih jeseni, a današnji dan bio je i prilika za najavu planiranog programa ovogodišnjih Jeseni koje se po preporučenim epidemiološkim uvjetima održavaju u prilagođenom obliku.
 
“Ove godine će Vinkovačke jeseni biti nešto kraće, ali zato slađe. Uspjeli smo udovoljiti svim epidemiološkim uvjetima i da se ove godine održe u onakvoj formi na kakvu smo naviknuli, ali vjerujem da će kroz tri dana pokazati da smo tradicijski centar Hrvatske, bogatstvo i zajedništvo. S obzirom da se nalazimo u nezgodnoj situaciji, molim sve da vodimo računa jedni o drugima, da sačuvamo zdravlje i sve one koji vode računa o Vinkovačkim jesenima. Vjerujem da će ove Jeseni svima ostati u sjećanju”, rekao je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.
 
Svečanost otvorenja na središnjoj pozornici kod lampe na srid Vinkovaca bit će održano 18. rujna uz temu „Curo draga iz sokaka moga“, dok će ulicama grada u nedjelju 20. rujna proći KUD-ovi Vukovarsko-srijemske županije. Snimke nastale na osmodnevnom putovanju kroz Lijepu Našu bit će prikazane na video zidu, također na središnjoj pozornici.