Vinkovačke jeseni rastu prihodom ali i brojem sudionika i posjetitelja

VINKOVCI, Više od 8.000 sudionika te 150.000 posjetitelja očekuje se na 51. Vinkovačkim jesenima, koje se održavaju od 9. do 18. rujna pod geslom “Večer oproštajna” i uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, rečeno je na konferenciji za novinare Organizacijskog odbora te jedne od najpoznatijih manifestacija tradicijske kulture.

“Vinkovačke jeseni iz godine u godinu bilježe sve veći broj sudionika ali i posjetitelja te smo i ove godine svrstani u TOP događanja Hrvatske turističke zajednice”, kazao je predsjednik Organizacijskog odbora, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.
Napomenuvši kako se Vinkovačke jeseni sve više otvaraju i drugim sadržajima koji nisu vezani uz tradicijsku kulturu, kao što je urbana glazba i scenska umjetnost, Karlić je kazao kako okosnicu manifestacije i dalje čine tradicijske priredbe poput Foklornih večeri, Države smotre izvornog hrvatskog folklora, Šokačkih divana, Dječjih Vinkovačkih jeseni te završnog Svečanog mimohoda sudionika Vinkovčakih jeseni.
“Raduje nas što je sve više djece, sudionika Vinkovačkih jeseni. Na Međužupanijskoj smotri dječjeg folklora, pored vukovarsko-srijemskih dječjih folklornih skupina, nastupit će i 22 skupine iz drugih krajeva Hrvatske dok će u mimohodu dječjih Jeseni sudjelovati 50 dječjih folklornih skupina koje vrijedi doći pogledati”, poručio je Đurković.
Po riječima direktorice tvrtke Promo Cibalae d.o.o. Mirjam Jukić nakon prošlogodišnjih, jubilarnih 50. Vinkovačkih jeseni došlo je do povećanja kako prihoda tako i broja sudionika i posjetitelja na manifestaciji.
“Slavonski sokak ove smo godine rasprodali u samo deset dana, a 21 zakupac nalazi se na listi čekanja u slučaju da netko od postojećih otkaže. Raste i prihod od manifestacije. Očekujemo kako ćemo vrlo brzo uspjeti prihodom koji ostvaruju Vinkovčake jeseni pokriti troškove zabavnih koncerata koji se održavaju svakodnevno tijekom trajanja manifestacije, a koji čine čak 50 posto svih troškova Vinkovačkih jeseni”, poručila je Mirjam Jukić.

Kao noviteti ovogodišnje manifestacije navedeni su Dječji Šokački divani te Užina naših starih uz prigodan program KUD-ova sa Folklornih večeri.
ĐURO KARALIĆ