Vinkovačka Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića proslavila 70 godina postojanja

Foto: Grad Vinkovci

Svečanim programom u Gradskom kazalištu Joze Ivakića, školskim sajmom te predstavljanjem nove školske blagovaonice, vinkovačka Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića, obilježila je Dan škole i 70 godina postojanja.

U ime Grada Vinkovaca 70. rođendan škole učenicima i nastavnicima čestitao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

„Danas kada slavimo Dan škole i obilježavamo 70 godina od osnutka OŠ Ivana Gorana Kovačića, moramo se svakako prisjetiti svih onih učiteljica i učitelja koji su svojim radom obilježili i urezali se u memoriju brojnih generacija koje su pohađale ovu školu. Ova škola je jedan od primjera školske ustanove koji se spominje s puno ponosa, kako od bivših učenika tako i svih onih koji su na neki način bili s njom povezani. I danas u ovoj školi rade odlični učitelji i nastavnici, a pohađa ju oko 450 učenika koji će danas, sutra, izaći iz njezinih učionica kao i brojne bivše generacije i ponijeti sa sobom u život sve ono što su ovdje naučili”, istaknuo je Romić.

Ravnatelj škole Mato Lovrić poručio je kako je ključ uspjeha svakog kolektiva kvalitetan kadar, motiviran, predan i profesionalan. “Mi djelujemo kao jedan tim, njegujemo jedan duh zajedništva i tako ostvarujemo i brojne zapažene rezultate, sudjelujemo u brojnim projektima, aktivnostima”, kazao je Lovrić.

Kazao je i kako je gotovo projekt dogradnje škole s ciljem kako bi se za koju godinu prešlo na jednosmjenski rad.

Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića pohađa 456 učenika u 25 razrednih odjela, 48 je djelatnika nastavničkog i stručnog osoblja i 10 u tehničkoj i administrativnoj službi. Osnovana je krajem lipnja 1953. godine. Bila je prvotno smještena u zgradi tzv. Marijinog doma u Vojarskoj ulici da bi 1987. godine škola bila preseljena u zgradu u kojoj djeluje i danas.

Foto: Grad Vinkovci