Vinkovačka Gradska knjižnica i čitaonica, nakon službenog otvorenja, otvorila vrata i korisnicima

Foto: Đuro Karalić

Nakon podužeg iščekivanja, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovcima otvorila je vrata korisnicima u novoj zgradi u Ulici Kralja Zvonimira, na zadovoljstvo brojnih Vinkovčana koji su prvog dana pohitali da obiđu novoopremljene odjele, a posebice je zamjetan bio velik broj najmlađih stanovnika grada na Bosutu koji su u novoj knjižnici dobili i svoj prostor.

“Za najmlađe smo osigurali velik broj sadržaja. Na raspolaganju su im igraonice, Playstation 5, 3D printer i 3D olovka i niz drugih zanimljivosti uz ograničenje u vremenskom korištenju jer ne bi željeli da previše vremena provode uz igrice, a premalo se druže s vršnjacima i borave na zraku”, kazala je ravnateljica Knjižnice Vedrana Lugić.

Podsjetila je kako se nova zgrada Knjižnice prostire na više od 4.000 četvornim metara prostora uz veliki parking i kafić u prizemlju.

„Imamo novi odjel za mlade, multimedijalni odjel koji uz učenje nudi kreativni i zabavni dio, a do sada nije postojao. Korisnicima je na raspolaganju oko 160.000 knjiga koje ćemo kao i do sada, redovito upotpunjavati novim naslovima”, kazala je Lugić rekavši kako su do 1. listopada u tijeku Dani otvorenih vrata kako bi se pružila mogućnost svima, bili korisnici ili ne, da se upoznaju sa svime onime što nude novi prostore vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice.

Nove prostore obišao je i gradonačelnik Ivan Bosančić zahvalivši svima koji su sudjelovali i pomagali u preseljenju knjižne građe u novu zgradu čiji je projektant Marko Milidrag koji je upravo za projekt nove knjižnice u Vinkovcima prošle godine dobio i godišnju nagradu Hrvatskog saveza građevinskih inženjera.

“Ovo je biti dnevni boravak mnogih građana u našem gradu. Ovdje će se i učiti, ali i razgovarati o svemu što čini život. Već ovaj prvi dana i ovolika prisutnost najmlađih svjedoči da se projekt isplatio”, kazao je gradonačelnik Bosančić.