Vinkovačka bolnica o zdravstvenom stanju Ivana Mikuljana: Prognoze o potpunom oporavku su neizvjesne

Foto: www.facebook.com

VINKOVCI, Opća županijska bolnica Vinkovci oglasila se novim priopćenjem za javnost o zdravstvenom stanju Ivana Mikuljana (21), mladića iz Andrijaševaca koji je brutalno pretučen u Vinkovcima prije više od mjesec danas.

„Nakon što je pacijent iz KBC a Osijek zaprimljen na Odjel za intenzivno liječenje vinkovačke bolnice liječnici su ga kontinuiranom terapijom uspjeli odvojiti od respiratora, a njegovo opće stanje trenutno je dobro. Pacijent je na trenutke kontaktibilan, te reagira na pitanja i podražaje. Iako pokušava odgovarati na pitanja govorna komunikacija je otežana zbog traheotomije. Ipak, upozoravaju liječnici stanje pacijenta je još uvijek jako ozbiljno,a multidisciplinarno liječenje se nastavlja. Prognoze o potpunom oporavku još uvijek su neizvjesne“, navodi u priopćenju glasnogovornica vinkovačke bolnice Sonja Marinković.

Priopćenje je uslijedilo nakon izjava nekih članova obitelji koji su medijima prenijeli kako su u bolnici razgovarali sa Mikuljanom. Prema njihovim riječima to nije bio razgovijetan govor ali ga se moglo razumjeti.

„Pao i je i poneki osmjehNisam ga želio puno ispitivati, uglavnom sam ga pitao za neke veselije teme, poput kada će mi pokazati svoj automobil i slično. Uglavnom me prepoznao, oči mu još nisu širom otvorene i eto dragi Bog je uslišio naše želje i zahvalni smo liječnicima KBC Osijek i ovdje u Vinkovcima što su poduzeli sve da spase našeg Ivana“, rekao je novinarima Mikuljanov bratić Mirko Klišanić.