Vinkovačka bolnica napokon do uređaja za magnetsku rezonancu, a Dom zdravlja Vukovar do pokretnog dijagnostičkog centra

Foto: Đuro Karalić

Vijećnici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije na danas održanoj sjednici dali su suglasnost Općoj županijskoj bolnici Vinkovci za pokretanje postupka javne nabave za nabavu uređaja za magnetsku rezonancu 1,5T ukupne vrijednosti 1,3 milijuna eura, a nabavu će financirati Ministarstvo zdravstva u 100-postotnom iznosu.

Nabavkom uređaja osigurat će se brza dijagnostika zdravstvenih stanja više od 120 tisuća pacijenata koji gravitiraju vinkovačkoj bolnici, koja mjesečno u prosjeku ima potrebu za oko 60 različitih dijagnostičkih MR postupaka, istaknuto je.

Usuglašena je i nabava pokretnog dijagnostičkog centra za Dom zdravlja Vukovar, ukupne vrijednosti 571.500,00 eura, također financirano u 100-postotnom iznosu, ali iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Riječ je o vozilu u koje će biti instaliran pokretni mamograf, UZV aparat s četiri sonde te mogućnost telemedicine. Nabavom ovakvog centra značajno će se doprinijeti povećanju dostupnosti zdravstvenih usluga naročito u ruralnim područjima naše županije, poručuju iz županijske uprave.

Na prijedlog Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije donesena je Odluka o proširenju djelatnosti Zavoda za hitnu medicinu s djelatnosti sanitetskog prijevoza koja se kao djelatnost, do stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, obavljala u domovima zdravlja.

Foto: VSŽ