VIKEND U PROMETU: Pod utjecajem alkohola vozilo 13 vozača, 47 prebrzo vozilo, prouzročeno 10 prometnih nesreća

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 9. do 11. listopada 2020. godine na području ove Policijske uprave zabilježeno je deset prometnih nesreća, od kojih devet u kojima je nastupila samo materijalna šteta te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, izvjestila je policija.

Oko 10 sati 10. listopada u Komletincima, 71-godišnji njemački državljanin izgubio je nadzor nad osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, sletio u cestovni kanal te udario u betonski most kolnog prilaza. U OŽB Vinkovci utvrđeno je kako je 71-godišnjak pri udaru teže ozlijeđen.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na autocesti Zagreb-Lipovac (2), u Vinkovcima (2) te u Mohovu, Vukovaru, Komletincima, Nijemcima i Županji po jedna prometna nesreća.

Tijekom vikenda 13 vozača vozilo pod utjecajem alkohola

Tijekom vikenda 13 vozača je zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je pet vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 2,01 g/kg utvrđena je kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobila u Donjem Novom Selu.

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela, najavljuju iz policije dodajući kako su stacionarne kamere u dane vikenda zabilježile 47 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.