Vukovar posjetili članovi Karavan kluba Croatia

Foto: TZ Vukovar

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara grad Vukovar proteklog vikenda su posjetili članovi Karavan kluba Croatia. Riječ je o skupini entuzijasta putovanja caravanninga po Hrvatskoj i svijetu i u Vukovar su stigli s 20 kampera te su bili smješteni u park šumi Adica, izvijestili su iz vukovarske Turističke zajednice.

Svrha caravanninga je okupiti obitelj i provoditi vrijeme što više zajedno kako bi se družili s istomišljenicima, upoznali gradove te običaje sredina koje obilaze, trenutno broje 20 članova te se nadaju novima. Kravana je započela u Garčinu, na ranču Ramarin, a nakon Vukovara put nastavljaju preko Kopačeva duž Baranje.

Vlasnica Bauer caravan centar, Linda Lokar, naglašava kako je organizacija za ovakve i sličnih karavana koje traju od 5 do 14 dana, a neke i duže, zaista zahtjevna, jer je bitno znati gdje idu, gdje će parkirati i što će obići. Istaknula je kako su gostoljubivost i spremnost na pomoć na koju nailaze, kako danas u Vukovaru, tako i u ostatku ruralnog dijela izuzetna te se primjećuje izniman trud i rad za svakog turista i pojedinca.

Osim organizacije karavana, Slovenka Linda sa suprugom je pokrenula biznis kojim želi Hrvatima približiti caravanning način putovanja te se bave i iznajmljivanjem i servisom kamp kućica za tri poznate marke Adria, Benimar i Hobby te imaju i prodaju istih.