Vikend protekao s sedamnaest prometnih nesreća i tri ozlijeđene osobe te 11 alkoholiziranih vozača

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 1. do 3. listopada, na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je deset prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći 2. listoada oko 9,30 sati u Privlaci, vozač osobnog automobila oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu, a pri udaru je vozačica tog osobnog automobila lakše ozlijeđena.

Oko 14,30 sati 3. listopada u Gradištu, vozač motocikla je uslijed neprilagođene brzine sletio s ceste te pri padu s motocikla zadobio teške tjelesne ozljede.

Istog dana oko 19 sati u Nuštru, vozač bicikla s prisutnošću alkohola u organizmu (1,13 g/kg) pri skretanju udesno izgubio je kontrolu nad upravljačem bicikla te pri padu zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima, Starim Jankovcima, Ivankovu, Gunji, Jarmini i u Županji (2), navode iz PU vukovarsko-srijemske.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 11 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,91 g/kg zabilježena je kod 45-godišnjeg vozača u Andrijaševcima. Prema tri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere su tijekom vikenda zabilježile 64 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.  

Policija će i nadalje svakodnevno provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu.