Verbalni okršaj Penava – Buljan obilježio aktualni sat Gradskog vijeća Vukovara

VUKOVAR, Redovitu sjednicu Gradskoga vijeća Vukovara obilježio je verbalni sukob tijekom aktualnoga sata između gradonačelnika Vukovara Ivana Penave (HDZ) i vijećnika SDP-a Darka Buljana.

„Kako komentirate izjavu švedskog investitora Darka Pervana jednom mediju u kojoj kaže da je za razliku od Vukovara u Ogulinu imao odličnu suradnju s gradskim vlastima“, bilo je pitanje Buljana koji je citirao napise u raznim medijima.

Odgovarajući na postavljeno pitanje Penava je rekao kako su svi za projekt dovođenja drvne industrije u Vukovar i Darka Pervana, koji se naziva „kraljem laminata“, doznali preko njega i njegovih suradnika.

„Riječ je o mojoj ideji i intenzivno radimo na tom projektu, a sada se osjećate pozvanim docirati mi i prozivati nas za nerad“, rekao je Penava.

Prozvao je i bivše gradske vlasti napominjući kako im takva ideja kao i slični projekti nisu pali na pamet.

Tijekom rasprave Penave i Buljana bilo je i povišenih tonova, upadica, a obojica su tražila od predsjednika Gradskoga vijeća Tomislava Šote da ih zaštiti. Buljan je postavio i pitanje u svezi malog broja štandova i slabe posjećenosti Božićnog sajma u Vukovaru.

U okviru aktualnoga sata pitanje je postavio i vijećnik Živog zida Pavao Josić koji je gradonačelnika pitao kada ga planira prestati šikanirati kroz medije te omalovažavati njegovo mišljenje. Rekao je kako je prijavljen i DORH-u. Odgovarajući na pitanje Penava je rekao kako su njih dvojica prvi put u interakciju došli neposredno prije kampanje za protekle lokalne izbore.

„Prešutio sam puno toga ali onoga trenutka kada ste počeli prozivati mene i moje  suradnike da smo mafija, kada ste počeli iznositi takve teze u javnost, da ja radim neke kriminalne stvari koje ne radim, tada sam povukao poteze koje mi nudi zakon“, rekao je Penava dodajući kako ga je Josić bez ijedne osnove prikazivao kriminalcem.

Vijećnici su postavili i pitanje u svezi nedovoljnog broja asistenata u nastavi u ustanovama školske dobi, izgradnji parkirališta na Olajnici, kako će biti financirane udruge početkom iduće godine s obzirom da je gradski proračun nešto kasnije donesen kao i postoji je mehanizam po kojemu bi se obitelji hrvatskih branitelja, koje imaju prioritet prilikom dodjele stanova, stavile na drugu paralelnu listu kako bi i drugi građani ostvarili pravo na dodjelu stana.

Do kraja sjednice Gradskoga vijeća svih 16 točaka dnevnog reda usvojeno je većinom glasova.