VELIKI PROBLEM U NAJAVI: Od 1. svibnja na Petrovačku dolu odlagati će se otpad prikupljen samo na području Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kako je i najavljeno prije nekoliko tjedana od 1. svibnja na Petrovačku dolu moći će se odlagati samo otpad koji je prikupljen na području Grada Vukovara. Takva je odluka donesena radi nedostatka kapaciteta za odlaganje otpada što će značiti da će 30-ak jedinica lokalne samouprave iz cijele Hrvatske morati pronaći drugu lokaciju gdje će do daljnjeg moći odlagati svoj otpad. To će rezultirati s velikim problemom za niz jedinica lokalne samouprave s područja Vukovarsko – srijemske županije ali i iz cijele Hrvatske.

Potvrdio je to i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac koji je rekao kako su gradske vlasti prinuđene na to kao i da mu je žao drugih gradonačelnika i načelnika koji će se morati snaći na neki drugi način. Prema njegovim riječima Grad Vukovar nema drugog izbora, a interesi Vukovara i njegovih građana su im na prvom mjestu.

„Da sam na mjestu tih drugih načelnika i gradonačelnika, koji ne znam gdje će dalje odlagati svoj otpad, odvezao bih smeće pred Vladu ili ministarstvo pa neka oni odgovore što da se radi s prikupljenim smećem“, rekao je Sušac.

Dodao je kako su nedavno, poslije tri godine, imali sastanak u ministarstvu gdje je otvoren predmet Petrovačka dola. Pojansio je kako je Grad Vukovar tražio od RH da jednu česticu, uz Petrovačku dolu, daruje Gradu kako bi se na njoj izgradila nova kazeta za odlaganje otpada. Postignut je određeni dogovor poslije čega kreće proces na kraju kojega će čestica biti darovanu Gradu Vukovaru. Tada će biti pokrenuta Javna nabava za izgradnju nove kazete koja bi, kako je rekao Sušac, mogla biti završena do veljače ili ožujka iduće godine. U isto vrijeme pokrenut je proces da se za potrebe izgradnje dodatne kazete osigura još jedna zemljišna čestica.