Veliki inters za sudjelovanje u projektu Volim rukomet vinkovačkog premijerligaša

Foto: RK Spačva

VINKOVCI, Za besplatne treninge kroz projekt Volim rukomet koji provodi hrvatski premijerligaš Rukometni klub Spačva Vinkovci, prijavilo se više od 40 sudionika već u prvim tjednima objave javnog poziva čime su u klubu iznimno zadovoljni.

“I na ovaj način je pružena mogućnost djeci da predanim radom u budućnosti zaigraju u najjačoj rukometnoj ligi u Hrvatskoj. Projektom uvelike pridonosimo ostvarenju ciljeva Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH, a u kojoj se navodi kako se trebaju osigurati uvjeti za uspješnu borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nejednakosti u društvu, gdje je jasna poveznica s našim Projektom”, poručuju iz vinkovačkog premijerligaša.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna. Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.